09 Aralık 2016 Cuma
21:17
Haberlerde arama yap
2016 Kpss Ortaöğretim Ne Zaman? Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
2016 Kpss Önlisans Ne Zaman? 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
2016 Kpss ÖABT Sınavı Ne Zaman? Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)
2016 Kpss Alan Bilgisi Sınavı Ne Zaman? Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ)
2016 Kpss Lisans Ne Zaman? Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ)
Geçtiğimiz günlerde yaptığımız 2013 Kpss Alan Sınavının Tarihi ve Hangi Alanlarda Olacağı Belli Oldu! haberimizin ardından bugün de ÖSYM 2013 Öğretmen..
Soru : 2013 kpss de alan sınavı sınıf öğretrmenleri için nasıl olacak içerik hakkında biraz bilgilendirebilir misiniz? Cevap : Me..
Soru : mrb, ben fen bilgisi öğretmenliği 3. sınıfta okuyorum, mezun olacağım yıl yeni bir sınav sistemi gelecekmiş, alan sınavı olacakmış bu..
2014 yılının Eylül ayında yapılan 36.000 öğretmen ataması sonuçlarıyla oluşan taban puanı listesi şöyledir:
2013-2 Kpss ataması sonucu oluşan 2013-2 Taban Puanları aşağıdaki gibidir :
2013-1 kpss ataması sonucu oluşan Önlisans Turizm ve Otel İşletmeciliği Kpss Taban Puanları aşağıdaki gibidir.
2013-1 kpss ataması sonucu oluşan Lisans Turizm ve Otel İşletmeciliği Kpss Taban Puanları aşağıdaki gibidir.
2013-1 kpss ataması sonucu oluşan Lisans Çocuk Gelişimi Kpss Taban Puanları aşağıdaki gibidir.
2013-1 kpss ataması sonucu oluşan Önlisans Çocuk Gelişimi Kpss Taban Puanları aşağıdaki gibidir.
2013-1 kpss ataması sonucu oluşan Ortaöğretim Çocuk Gelişimi Kpss Taban Puanları aşağıdaki gibidir.
2013-1 kpss ataması sonucu oluşan Önlisans Teksitil Kpss Taban Puanları aşağıdaki gibidir.
2013-1 kpss ataması sonucu oluşan Önlisans Moda Tasarım Kpss Taban Puanları aşağıdaki gibidir.
2013-1 kpss ataması sonucu oluşan Lisans Moda Tasarım Kpss Taban Puanları aşağıdaki gibidir.
2015 Kpss ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Sonuçları Açıklandı
2015 ÖABT Coğrafya Sonuçları Açıklandı detaylar için TIKLAYINIZ
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 2012-5 kpss ataması sonuçları açıklandı. Sözleşmeli sağlık personeli olmak isteyen binlerce ortaöğretim, önlisa..
2012-2 Kpss atama sonuçları açıklandı. Aşağıdaki bağlantıdan sonuçlara ulaşabilirsiniz. ..
Sonunda beklenen sonuçlar açıklandı. Kpss ortaöğretim ve kpss önlisans adaylarının heyecanla bekledikleri 2012 kpss ortaöğretim sonuçları ile 2012 kps..
Kpss lisans adaylarının merakla beklediği 2012 kpss sonuçları sonunda açıklandı. Kpss öğretmenlik veya Kpss-A sınavına giren kpss adaylarının günle..
2012 Kpss 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapıldı. 2012 Kpss sonuçlarına ulaşmak için ..
Kpss tarih sınavına hazırlanırken tekrar yapabileceğiniz bir kaç kpss tarih sorusu.
Kpss coğrafya sınavına hazırlanırken tekrar yapabileceğiniz bir kaç kpss coğrafya sorusu.
Kpss Anayasa dersine hazırlananlar için pratik yapabilecekleri örnek kpss anayasa soruları.
Hemen her sene 1982 Anayasası ile ilgili sorular kpss anayasa kısmında gelmektedir. Bizlerde sizler için 1982 anayasası ile ilgili çıkmış soruları der..
22 Eylül 2012 cumartesi günü ÖSYM tarafından yapılan 2012 kpss önlisans sınavının sorularını ve cevaplarını ÖSYM yayınladı. ..
23 Eylül 2012 pazar günü ÖSYM tarafından yapılan 2012 kpss ortaöğretim sınavının sorularını ve cevaplarını ÖSYM yayınladı. ..
2012 yılında kpss lisans sınavı 7-8 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştır. 2012 kpss ÖSYM tarafından 81 ilimizde ve Lefkoşa'da dört oturum üzerinde..
Kpss ortaöğretime lise mezunu kpss adayları girebilmektedirler. Kpss ortaöğretim yani kpss lise iki senede bir yapılmaktadır. Bu seneler çift senel..
Kpss'ye çalışırken en önemli noktalardan biri çıkmış ..
MEB öğretmenlerin rotasyon ile yer değiştirme konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberin devamında.
Lisans Mezunları artık Önlisans-Ortaöğretim Mezuniyet Alanlarından da Tercih Yapabilecekler. Detaylar için haberin devamını okuyunuz.
2014 yılının Eylül ayında yapılan 36.000 öğretmen ataması sonuçlarıyla oluşan taban puanı listesi şöyledir:
Kpss ortaöğretime ya da kpss önlisansa girecekler için ÖSYM giriş belgelerini açıkladı.
forumda Son konular
Kpss ataması
Ayşeuyar yazdı, 6 kişi görüntüledi ve 0 kez cevaplandı
ortaöğretim elektrik elektronik
Batuhan10 yazdı, 7 kişi görüntüledi ve 0 kez cevaplandı
kpss puanıyla nereye yerleşe bilirim
meryem çakıcı yazdı, 8 kişi görüntüledi ve 0 kez cevaplandı
Kpss meslek lisesi nereye gider
Emremremremre yazdı, 36 kişi görüntüledi ve 0 kez cevaplandı
atama
gkc yazdı, 9 kişi görüntüledi ve 0 kez cevaplandı
Kpss Atamaları
Alper Bakşi yazdı, 15 kişi görüntüledi ve 0 kez cevaplandı
kpss sonucu meslek seçimi
seher Heper yazdı, 28 kişi görüntüledi ve 0 kez cevaplandı
HIZLI SORU ANKETİ
Türkiye NATO'ya kaç yılında girmiştir ?
1923
1952
1925
1980
Cevapladığınız için teşekkürler.

Lütfen bekleyin.
HAVA DURUMU
Yükleniyor.

Lütfen bekleyin.
Hava durumuna bakmak istediğiniz ili seçin:
EN ÇOK YORUMLANAN HABERLER
Yükleniyor.

Lütfen bekleyin.
2015 e-YDS Sonuçları için haberin devamını okuyunuz.
Sağlık Bakanlığı Atama Sonuçlarına (16 Ekim 2015) ulaşmak için haberin devamını okuyunuz.
2016 Kpss Ortaöğretim Ne Zaman? Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
2016 Kpss Önlisans Ne Zaman? 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
TÜMÜ
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
Yükleniyor.

Lütfen bekleyin.
2015 e-YDS Sonuçları için haberin devamını okuyunuz.
Sağlık Bakanlığı Atama Sonuçlarına (16 Ekim 2015) ulaşmak için haberin devamını okuyunuz.
2016 Kpss Ortaöğretim Ne Zaman? Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
2016 Kpss Önlisans Ne Zaman? 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
TÜMÜ
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
1982 Anayasasıyla İlgili KPSS'de Çıkmış Sorular
Hemen her sene 1982 Anayasası ile ilgili sorular kpss anayasa kısmında gelmektedir. Bizlerde sizler için 1982 anayasası ile ilgili çıkmış soruları der..
2012-12-13 00:25:15 | Bu haber 8001 kez okundu.
Son güncelleme: 2012-12-13 00:25:15
Hemen her sene 1982 Anayasası ile ilgili sorular kpss anayasa kısmında gelmektedir. Bizlerde sizler için 1982 anayasası ile ilgili çıkmış soruları derledik. Şu anda 2006 kpss'ye kadar olanları listeledik. Eğer istek olarsa diğer yılları da sizler için eklemeye devam edeceğiz : 1982 Anayasasıyla İlgili KPSS ' de Çıkmış Sorular 2001-KPSS 1. 1982 Anayasası’na göre, milletvekili seçimlerinde aşağıdakilerden hangisinin uygulanması mümkün değildir? A) Tercihli ay B) İki dereceli sistem C) İki türlü sistem D) Dar bölge sistemi E) Seçime katılmayan seçmenlere para cezası verilmesi. Cevap: B 2001-KPSS 2. 1982 Anayasası’na göre, aşağıdakilerden hangisi bir siyasi partinin Anayasa Mahkemesi tarafından temelli kapatılma nedenlerinden değildir? A) Yabancı devletlerden veya uluslararası kuruluşlardan maddi yardım alması B) Tüzük ve programların eşitlik ilkesine aykırı olması C) Tüzük ve programların laiklik ilkesine aykırı olması D) Demokratik devlet ilkesine aykırı eylemlerin odağı haline gelmesi E) Önceden izin almadan kurulması Cevap: E 2001-KPSS 3. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri 1982 Anayasasına göre doğrudan doğruya halkın oylarıyla seçilerek göreve gelir? A) Cumhurbaşkanı ve TBMM üyeleri B) TBMM üyeleri, belediye başkanları ve muhtarlar C) Başbakan ve Belediye başkanları D) Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Belediye başkanları E) TBMM üyesi, Başbakan ve Bakanlar Cevap: B 2001-KPSS 4. 1982 Anayasası’na göre hangi bakanların TBMM seçimlerinden önce çekilmeleri ve yerlerine bağımsızların atanması gerekir? A) Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı, Adalet Bakanı ve Dışişleri Bakanı B) İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakanı C) Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri Bakanı D) Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Ulaştırma Bakanı E) Milli Savunma Bakanı, Adalet Bakanı ve Maliye Bakanı Cevap: D 2002-KPSS 5. Anayasanın 89. maddesine göre TBMM tarafından hazırlanıp Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulan kanunlar kaç gün içinde uygulanmak zorundadır? A) Cumhurbaşkanı on beş gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır. B) Cumhurbaşkanı otuz gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır. C) Cumhurbaşkanı yirmi gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır. D) Cumhurbaşkanı kırk beş gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır. E) Cumhurbaşkanı yedi gün içinde Resmi Gazetede yayınlamak zorundadır. Cevap: A 2002-KPSS 6. 1982 Anayasası’na göre TBMM’de çıkarılan kanun ve kanunu hükmünde kararnamelerin iptaline dava açmak ve incelemesini istemek için aşağıdaki yüksek mahkemelerin hangisine dava açılır? A) Danıştay B) Sayıştay C) Anayasa Mahkemesi D) İdare Mahkemesi E) Uyuşmazlık Mahkemesi Cevap: C 2003-KPSS 7. 1982 Anayasası’na göre aşağıdakilerden hangisi, sosyal ve ekonomik haklar bölümünde yer almıştır? A) Özel hayatın gizliliği hakkı B) Sendika hakkı C) Din ve vicdan hürriyeti D) Haberleşme hakkı E) Seyahat hakkı Cevap: B 2003-KPSS 8. 1982 Anayasası’na göre aşağıdakilerden hangisi TBMM’nin görev ve yetkilerinden değildir? A) Bakanları denetlemek B) Başbakanı denetlemek C) Kanunların iptali için yapılan başvuruları görüşmek D) Kanunları gerektiğinde değiştirmek E) Hükümetin sunduğu bütçeyi görüşmek Cevap: C 2003-KPSS 9. 1982 Anayasası’na göre yeni bir ilin kurulması hangi kurumun alacağı kararla gerçekleşir? A) Cumhurbaşkanı B) Bakanlar Kurulu C) İç işleri Bakanlığı D) TBMM E) Anayasa Mahkeme Cevap: D 2004-KPSS 10. 1982 Anayasası’na göre, bir kimsenin belediye başkanlığına aday olup olamayacağı konusundaki itirazları inceleyip karara bağlayan makam aşağıdakilerden hangisidir? A) Vali B) Danıştay C) TBMM D) Yüksek Seçim Kurulu E) Devlet Denetleme Kurulu Cevap: D 2004-KPSS 11. 1982 Anayasası’na göre, açık olan bakanlıklardan, izinli ya da özürlü bakana aşağıdakilerden hangisi geçici bir süreyle vekâlet etme yetkisine sahiptir? A) TBMM Başkan vekili B) Başbakanlık müsteşarı C) Bakanlık Müsteşarı D) Cumhurbaşkanı Sekreteri E) Bakanlardan biri Cevap: E 2004-KPSS 12. 1982 Anayasası’na göre, savaş, seferberlik, sıkıyönetim ya da olağan üstü hal durumlarında aşağıdaki temel hak ve özgürlüklerden hangilerinin kullanılması durdurulamaz? A) Yerleşme ve seyahat hürriyeti B) Haberleşme Hürriyeti C) Vicdan hürriyeti D) Basın hürriyeti E) Dernek kurma hürriyeti Cevap: C 2004-KPSS 13. 1982 Anayasası’na göre, savaş hali ilanına ve Türk Silahlı kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesine izin verme yetkisi TBMM’ye aittir. Ancak, TBMM tatildeyken ya da çalışmalarına ara vermişken ülkenin ani bir silahlı saldırıya uğraması durunda, silahlı kuvvet kullanmasına derhal karar verilmesi kaçınılamaz olabilir. Böyle durumlarda savaş açma ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanılmasına karar verme yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir? A)TBMM Başkanı B)Cumhurbaşkanı C)Başbakan D)Bakanlar Kurulu E)Genelkurmay Başkanı Cevap: B 2004-KPSS 14. 1982 Anayasası’na göre, aşağıdakilerden hangisi Cumhurbaşkanına tanınan yetkiler arasında yer almaz? A) Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açmak B) Üniversite rektörlerini seçmek C) Kanunları halkoyuna sunmak D) Devler Denetleme Kurulu’nun başkanı ve üyelerini atamak E) Yabancı devletlere gönderilecek Türk Devleti temsilcileri (etkilerini) belirlemek Cevap: E 2005-KPSS 15. 1982 Anayasası’na göre, aşağıdaki durumların hangisinde milletvekilliği, TBMM Genel kurulu’nun kararına gerek kalmadan, bu durumun TBMM genel kuruluna bildirilmesi üzerine, kendiliğinden düşer? A) Milletvekilinin istifa etmesi B) Milletvekilinin kesin hüküm giymesi C) Milletvekilinin meclis çalışmalarına izinsiz olarak 1 ay içinde 5 birleşim günü katılmaması D) Milletvekilinin anayasaya göre milletvekilliği ile bağdaşmayan bir görev sürdürmekte ısrar etmesi E) Milletvekilinin partisinden istifa ederek başka bir partiye geçmesi Cevap: B 2005-KPSS 16. Aşağıdakilerden hangisi 1982 Anayasası ile koruma altına alınmış bulunan inkılâp kanunlarından biri değildir? A) Öğretimin Birleştirilmesi Kanunu B) Şapka Giyilmesi Hakkında Kanun C) Türk Harflerinin Kabulü ve Uygulanması Hakkında Kanun D) Osmanlı Hanedanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Toprakları Dışına Çıkarılması Hakkında Kanun E) Tekke, Zaviye ve Türbelerin Kaldırılması Hakkında Kanun Cevap: D 2005-KPSS 17. Aşağıdakilerden hangisi 1982 Anayasası’nda 2004 yılında yapılan değişiklikle TBMM’nin yetkileri arasından çıkarılmıştır? A) Savaş ilanına karar vermek B) Para basılmasına karar vermek C) Bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek ve kabul etmek D) Meclis üye tamsayısının 3/5 çoğunluğuyla genel ve özel af ilanına karar vermek E) Mahkemeler tarafından verilip kesinleşen ölüm cezalarını yerine getirilmesine karar vermek Cevap: E 2006-KPSS 18. 1982 Anayasası’na göre, suç ve cezalarla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Ölüm cezası ve genel müsadere cezası verilemez. B) Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz. C) Ceza sorumluluğu şahsidir. D) Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz. E) Bir kimse yalnızca sözleşmeden doğan bir yürürlülüğü yerine getirmemekten dolayı da özgürlüğünden alıkonulabilir Cevap: E 2006-KPSS 19. 1982 Anayasası’na göre aşağıdakilerden hangisi tüzük çıkarabilir? A) Bakanlar Kurulu B) Sayıştay C) Bakanlıklar D) Cumhurbaşkanı E) Kamu tüzel kişileri Cevap: A 2006-KPSS 20. 1982 Anayasası’na göre Devlet Denetleme Kurulu başkanı aşağıdakilerden hangisi tarafından atanır? A) TBMM Başkanı B) Başbakan C) Cumhurbaşkanı D) Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu E) Anayasa Mahkemesi Başkanı Cevap: C

Sosyal ağlarda paylaş!
Paylaş
Anahtar kelimeler:
,
Yazılım: mebbis
2007 - Eğitim Fakültesi